Szállító csigák

800x300-Vályús csiga III.

 

Szállító csigák:

A szállító csigák kiválóan alkalmazhatóak a mezőgazdaságban és az iparban szemes termények vagy porszerű ömlesztett anyagok vízszintes és szögben szállítására.

A szállító csigák szerkezete nagyon egyszerű, egy zárt házban csavarfelületszerűen kialakított csigatengely továbbítja a szállítandó anyagot.

Egyszerűsége folytán karbantartási igénye minimális.

Alkalmazható vízszintes vagy szögben szállításra. A szállított anyag be-kivezetése egy vagy több helyen is lehetséges. A szállító csigák hajtása lehet tengelykapcsolóval, lánchajtással vagy direkt felfűzhető hajtóműves motorral.

A csigákat festett, tűzi horganyzott vagy rozsdamentes kivitelben gyártjuk.

bővebben:

Vályús csiga:

A vályús csiga köpenye nyitott „U” kialakítású, szerelhető tetőlemezzel. Általában a vízszintes vagy enyhén emelkedő szállításra alkalmazzák.

Csőcsigák: A csőcsigák köpenye zárt, tetején nem nyitható csőböl készül. Így a csiga levél és köpeny cső közötti távolság állandó, ami alkalmassá teszi a meredekebb akár 90°-os szállításra is.

Kúpos csigák:

A kúpos csigák leggyakrabban tartályok ürítésére szolgálnak.

Takarmánykeverő üzemekben összemérő csiga vagy adagoló csigaként alkalmazzák.

A beömlője a tartály kiömlőjének hosszával megegyező hosszúságban készül.

A beömlő hosszában a csiga levél és a csiga köpeny is kúpos, a szállítás irányában nő az átmérő, ily módon a tartály kiürítése egyenletesen történik.

IKER csiga:

A vályús és a kúpos csiga készülhet iker kivitelben is, ami olyan anyagoknál használható, melyek hajlamosak boltozódásra, lisztes őrlemények, korpa, stb.